Vijf tips voor het vinden van een goede boxkleed

Als je een boxkleed hebt, wil je er zeker van zijn dat deze veilig en comfortabel is voor je kleintje. Een goede speelmat of speelkleed is daarom belangrijk. Maar met al die verschillende stoffen en stijlen op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In dit blog geven we je vijf tips om je te helpen om een geschikte aankleedkussenhoes te kopen.

Tip 1: Kies stof die gemakkelijk schoon te maken is

Je wilt een materiaal dat gemakkelijk afwasbaar is, omdat kinderen meestal niet zo netjes zijn als volwassenen. Katoen, fleece en vinyl zijn allemaal mooie opties die gemakkelijk schoon te maken zijn met een natte doek of met een sopje. Als je echter liever iets luxers wilt, dan kun je overwegen om een ​​speelmat van leer of suède te kopen. Hoewel ze lastiger te reinigen zijn, geven ze wel een luxueuze aanblik aan de ruimte.

Tip 2: Controleer of het materiaal hypoallergeen is

Het laatste wat je wilt is dat je kindje contactdermatitis ontwikkelt door het spelen in de boxkleed. Zorg er daarom voor dat je materialen koopt die hypoallergeen en lichaam-vriendelijk zijn – zoals biologisch katoengaas of synthetische vezels – om huidirritatie en allergische reacties te voorkomen.

Tip 3: Kies een mat die groot genoeg is voor je kind om comfortabel op te spelen

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je kindje genoeg ruimte heeft om rond te bewegen terwijl hij in de boxkleed speelt – anders kan hij niet optimaal plezier beleven. We raden aan om minstens 60 centimeter per kant toe te voegen aan de afmetingen van je boxkleed als je op zoek bent naar echt comfortabele ruggen.

Tip 4: Kies een mat met antislipmateriaal aan de onderkant

Als je kindje stevig verankerd wil blijven tijdens het spel waarvan hij geniet, dan dien je op zoek gaan naar een mat met antislipmateriaal aan de onderkant. Dit helpt ervoor dat de mat op één plaats blijft liggen terwijl hij actief in de pen speelt – geef hem wat extra stabiliteit en veiligheid tussen al dat plezier.

Tip 5: Kies een patroon dat bij jou past

Omdat er vele verschillende designs beschikbaar zijn, dien je proberen iets te vinden wat past bij wat wat jij leuk vindt – denk aan bloemenprints of abstracte patronen – maar ook iets waarbij jouw kinderen plezier beleeft door bijvoorbeeld hun favoriete TV-personages of auto’s herkenning in hun mat en hier actief mee in contact willen kunnen treden. Wees creatief met wat je koopt totdat je precies vindt wat jullie allebei leuk vinden.

Conclusie

De perfecte speelmat kan soms lastig te vinden lijken, maar met bovenstaande tips ben je alvast goed op weg. Neem tijd om verschillende materialen, stoffering, patroon en antislipmateriaal soort door elkaar te vergelijken en onthoud tenslotte altijd: ‘Less Is More’. Hopelijk helpen de bovenstaande tips jullie richting de perfect match. 

Bron: https://www.koeka.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha *